ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

Ο Ευάγγελος Γ. Σπύρου γεννήθηκε στο Δίστρατο Άρτας το 1948 και είναι πτυχιούχος της Παντείου Σχολής Πολιτικών Επιστημών (1971) και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1977).

Η ενασχόληση του με τον ασφαλιστικό κλάδο ξεκίνησε από την Interamerican το 1973. Από το 1989 έως σήμερα εκδίδει το περιοδικό ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑΙ, από το 1995 το περιοδικό BANCASSURANCE & BANKING, από το 2000 έως σήμερα εκδίδει την εφημερίδα NEXTDEAL στον Τραπεζοασφαλιστικό Xώρο, από το 2003 έως σήμερα την εφημερίδα ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ενώ από το 2007 έως σήμερα προΐσταται του www.nextdeal.gr.


Εξελέγη 3 φορές μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και είναι τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) ως εκπρόσωπος των ασφαλισμένων του Τομέα Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου. Σημειώνεται ότι βραβεύθηκε από το Ίδρυμα Μπότση τον Δεκέμβριο του 2013, για την πολύχρονη δημοσιογραφική του διαδρομή, την πλουραλιστική αρθρογραφία του καθώς και για την μεγάλη συγγραφική, κοινωνική και πολιτιστική του δραστηριότητα. Για το συγγραφικό του έργο βραβεύτηκε και από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ.

Ήταν πρωτεργάτης στην τηλεοπτική εκπομπή ΩΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, που μεταδιδόταν το 2011 από το Κανάλι 9, το 2012 από το EΧΤRA 3 και τώρα πάλι από το EXTRA CHANNEL, με στόχο την ενημέρωση του καταναλωτή, κάτι που έκανε και σε εκπομπές στο ΚΥΔΩΝ TV και στο BLUE SKY TV.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ε. Νταγαδάκη, Παιδαγωγό-Νηπιαγωγό και έχει δύο παιδιά τον Γεώργιο-Κωνσταντίνο και την Ελπίδα.