ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΕΣΣΑ

Η Νεκταρία Μπέσσα είναι Διευθύντρια Διοικητικού και Ανάπτυξης της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής τα τελευταία 11 χρόνια και κάθε χρόνο συμμετέχει με την υπηρεσιακή της ιδιότητα σε πολλά παγκόσμια συνέδρια που αφορούν την ασφαλιστική αγορά, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει την ομαλή εφαρμογή του Solvency II στο οργανωτικό μέρος της Εταιρίας.
 
Με σπουδές κυρίως στην Οικονομική Επιστήμη, κατέχει τον τίτλο Master of Services Management του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκε σε κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια όπως το SDA Bocconi, του Μιλάνου και το ETH της Ζυρίχης, ενώ δραστηριοποιείται έντονα ως θεσμικό πρόσωπο στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.

Ενδεικτικά, κατέχει την θέση της Προέδρου της Επιτροπής «Learning & Development» της Παγκόσμιας Ένωσης Ασφαλιστικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ICMIF), είναι Μέλος της Επιτροπής «Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων» της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), Μέλος της Επιτροπής «Πρόληψης Ατυχημάτων» (Ε.Α.Ε.Ε.) και Μέλος της Επιτροπής «Βέλτιστων Πρακτικών» του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΣΑΕ)